Italia a depăşit miercuri pragul de un milion de cazuri de COVID-19 confirmate de la începutul pandemiei, după 32.961 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, când au survenit 623 noi decese asociate noului coronavirus, a anunţat Ministerul italian al Sănătăţii, potrivit AFP. Bilanţul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 42.953 de morţi.

Pentru a permite libera circulaţie a cetăţenilor au fost efectuate milioane de teste antigen rapide, model preluat şi de alte ţări, precum Marea Britanie, SUA şi Slovacia, în timp ce Franţa are la rândul ei în vedere o astfel de strategie de efectuare masivă a testelor rapide în farmacii, gări, aeroporturi şi în centre dedicate. Acurateţea acestor teste este mai redusă faţă de testele moleculare PCR, motiv pentru care unii specialişti dezaprobă campaniile de teste rapide.

Conform OMS, Italia se numără printre cele 5 țări care au înregistrat recorduri de noi cazuri săptămâna trecută, alături de Statele Unite, Franța, India și Marea Britanie.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentStudenții constănțeni voluntari în efectuarea anchetelor epidemiologice
Articolul următorPreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, internat în spital după ce s-a infectat cu COVID