Israelul impune, din nou, carantină la nivel național! Este prima țară din lume care ia această decizie din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19. Carantina totală va fi impusă pe o perioadă de trei săptămâni. Intervalul va începe vineri, 18 septembrie, și va dura până pe 9 octombrie.

Guvernul din Israel a anunțat că va impune, din nou, carantina totală pentru populație, fiind prima țară din lume care reinstalează carantina din cauza numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus. Carantina totală va fi impusă pe o perioadă de trei săptămâni, iar  potrivit unor surse, va începe vineri, 18 septembrie, și va dura până pe 9 octombrie.
 
Premierul Benjamin Netanyahu a explicat, într-o conferință de presă, că șefii spitalelor au anunțat că întregul sistem de sănătate riscă să intre în colaps dacă numărul de infectări va continua să crească.

În noua carantină totală, oamenii vor fi obligați să nu depășească o distanță mai mare de 500 de metri față de locunțele lor, cu câteva excepții. Școlile, magazinele și toate instituțiile non-esențiale vor fi închise.

În ultimele zile, israelienii au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu, din cauza măsurilor exagerate de restricţie. Un ministru ultraortodox şi-a dat demisia, după ce preşedintele a intervenit asupra slujbelor din sinagogi. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRaed Arafat recomandă vaccinarea împotriva gripei sezoniere
Articolul următorRecord de noi îmbolnăviri cu COVID-19 la nivel global