Mii de protestatari s-au adunat duminică în fața Ambasadei SUA la Londra în semn de protest după uciderea lui George Floyd în Minneapolis, unii purtând măști pe care au scris sloganul „rasismul este un virus”. Protestele au avut loc peste tot în Marea Britanie și pe glob după moartea lui George Floyd după ce a fost reținut de poliție în SUA.

 

În Anglia, la Bristol (sud-vest), participanţii la un protest au dărâmat o statuie a unui cunoscut negustor de sclavi de acum trei secole, Edward Colston. Statuia de bronz ridicată în 1895 pe o stradă care îi poartă numele a fost smulsă de pe piedestal cu ajutorul unor corzi.

Protestatarii au folosit frânghie pentru a răsturna statuia și apoi au rostogolit-o spre râul Avon din apropiere, unde statuia a fost scufundată.

Mii de oameni s-au adunat duminică în capitala belgiană Bruxelles pentru a protesta împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei, în contextul valului de proteste declanşat după moartea afro-americanului George Floyd în cursul arestării sale, la sfârşitul lui mai, în SUA, relatează dpa.

Articolul precedent365 de cetățeni români din Anglia, Olanda și Iordania, aduși de urgență în țară
Articolul următorȘcolile se vor închide din nou în ISRAEL