Numărul cazurilor de COVID-19 din India l-a depăşit pe cel din Marea Britanie, aducând ţara pe poziţia a patra în clasamentul celor mai afectate state de noul coronavirus, potrivit datelor worldometers.info. Conform acestora, numărul cazurilor de infectare din India a ajuns în prezent la 298.283.

India, aflată în proces de redeschidere după o perioadă de restricţii prelungită, s-a confruntat cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi în ultima săptămână, care a culminat cu cifra record de joi.

Cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, ţara a înregistrat însă o rată relativ redusă a deceselor provocate de COVID-19, cu 8.498 de decese raportate, potrivit datelor guvernamentale.

Numărul cazurilor de infectare din India este depăşit în prezent doar de cel din Statele Unite cu 2.089.825 de cazuri, Brazilia cu 805.649 de cazuri şi Rusia cu 511.423 de cazuri.

Potrivit experţilor din domeniul sănătăţii, numărul de cazuri de COVID-19 în India va creşte brusc în următoarele două luni pe măsură ce ţara redeschide birourile, firmele, lăcaşurile de cult şi centrele comerciale.

Cazurile sunt în prezent concentrate în mare parte în oraşe, însă migraţia pe scară largă a lucrătorilor din zonele urbane în cele rurale a stârnit îngrijorare cu privire la răspândirea noului coronavirus în acestea din urmă, din cauza infrastructurii lor sanitare precare.

Articolul precedentPrelungirea stării de alertă va fi anunțată săptămâna viitoare. Noi măsuri de relaxare din 15 iunie
Articolul următor222 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în România. Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 21.404