Bilanțul deceselor în rândul pacienților de la Spitalul Matei Balș, din Capitală, a ajuns, astăzi, la 11, și asta după ce încă o persoană, infectată cu COVID-19, și-a pierdut viața ca urmare a incendiului de vineri.

Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități. 

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Inițial, în urma inceniului de la Matei Balș, de vineri dimineață, 4 persoane și-au pierdut viața, numărul victimelor continund să crească pe măsură ce orele au trecut, ziua de vineri încheindu-se cu un bilanț de 5 morți.

Ca urmare a incendiului izbucnit la primele ore ale dimineții, 120 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați de urgență, 53 dintre ei la unitățile medicale din București, iar restul bolnavilor fiind acomodați în celelalte saloane ale Institutului Matei Balș.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentMinistrul de Externe reacționează la situația românilor blocați în Cancun. Aurescu le cere românilor să evite deocamdată călătoriile în Mexic
Articolul următorMasca va fi OBLIGATORIE în școli atât pentru elevi, cât și pentru profesori