UDMR cere să taie o bucată din țara noastră uitând că reprezintă cetățenii români de etnie maghiară nu cetățenii din Ungaria și guvernul din Budapesta. Independența -parlament separat- asta au mai cerut de 4 ori și asta vor avea … dacă noi îi vom lăsa.

În această țară binecuvântată de Dumnezeu unde acest virus ucigaș nu a făcut atâtea victime ca în țările vecine, cei care ar trebui să ne apere, să ne pună la adăpost ne țin ocupați cu televizorul ca să mintă poporul și să ne vândă probabil doar pe câțiva lei, bucăți din țară! Oricum am sărăcit că ne-am privatizat tot ce aveam – ne-am bucurat că se vor investi bani și de fapt toate s-au închis … nu am fi deloc săraci dacă am fi lăsați să ne folosim de propriile resurse. Oricum de multă vreme noi toți cei care simțim și trăim românește am simțit că în Ardeal s-a născut o nouă Ungarie … am înghițit toate minciunile din partea politicienilor care au trecut acest Proiect de lege neconstituțional.

Ma bucur însă că scandalul autonomiei se mută în SRI și ca marți șeful SRI, Eduard Hellvig, ne va spune dacă exista sau nu un dialog între Marcel Ciolanu și Viktor Orban și dacă da ce s-a negociat? Șeful statului spunea că șeful PSD a negociat cu V. Orban, Ardealul. Acuzația este foarte gravă și cred că știe ce spune și pe ce se bazează. Am încredere în președintele nostru și îmi doresc din toată inima ca Ardealul să rămână parte din România. Constituția noastră să fie respectată și nu rescrisă pe notele dictate de la Budapesta.

Cum s-a ajuns aici? Când majoritatea se preocupă de grija zilei de mâine, alții se bucură că sub umbrela pandemiei mai pot vinde ce nu le aparține! Să fie jocuri pentru a dărâma guvernul PNL? De 4 ori au încercat cei de la UDMR să treacă acest proiect. Ciolanu -președintele camerei deputaților- dă vina pe procedurile proaste fără să își asume ceva anume … ce a negociat de fapt dacă a făcut-o? Cine pe cine vinde și cine pierde, cine câștigă?  De ce în 2005 acest proiect a fost votat de PNL? Ce anume era diferit față de acum? Klaus Iohanis nu mai are nevoie de al treilea mandat ca să îl suspectăm de campanie electorală.

Codul penal a fost modificat de cateva ori -închisoare 5-15 ani- pentru orice infracțiune împotriva ordinii constituționale, din 2006 modificarea aduce în 2007 schimbări interesante, panoul cu Ținutul secuiesc, 2009 în Harghita steagul devine simbol al ținutului secuiesc,  2014 se schimba iar codul penal, rămân doar acțiunile armate împotriva ordinii constituționale. Infracțiunea de rebeliune împotriva ordinii constituționale? De ce nu există?

Guvernul de la Budapesta vrea prin reprezentantul UDMR să aranjeze jocuri politice, știm toți că UDMR mereu i-a susținut pe cei care erau la putere, fără să îi numim traseiști … ce stat suntem noi de fapt? PSD-ALDE erau la putere când Meleșcanu a trădat iar, în cazul Valea Uzului! Miniștrii de externe trădători de neam au fost bine ocrotiți căci stau liniștiti și se bucură de pensie, fără să fi fost trași la răspundere pentru înaltă trădare. În alte țări există filtre de constituționalitate înainte de a pune pe masă astfel de proiecte care încalcă grav legea. Viktor Orban, mâna de fier descris de unii, este dictatorul UDMR, dirijorul tuturor acțiunilor

prea mult timp am stat legați la ochi …

S-a mers prea departe, UDMR ce rost are în politica românească? De ce mai există acest partid? Care negociază, tranzacționează direct cu guvernul de la Budapesta, conspiră și distruge ca să conducă mai ușor … comportament total nedemn pentru orice politician. UDMR a devenit o cloacă de Mincinoși și nesimțiți, indivizi cu prea mult tupeu și prea multă obrăznicie. Vom afla ce sume s-au aruncat în joc … câta miere era în borcan și cine s-a lins pe lăbuțe … nu am așteptări de la aceste marionete cu sânge maghiar … am așteptări din partea politicienilor români! Câți politicieni mai au sânge românesc? Câți mai au ochi să vadă și urechi să audă? Gură să vorbească? Nu am fost în stare nici să întreținem ce am primit … am distrus tot … și acum vrem să rupem România în două în plină pandemie dar  cu mijloacele financiare românești – asigurate în mod adecvat de statul român- adică să le plătim noi autonomia – divorțăm de ei dar le facem imperiu! Ce fac partidele românești? Sunt în terapie intensiva? Ce fac politicienii cu sânge național? Președintele trebuie să ne trezească ca să ne ferim de sărăcie … de dictatură, de federalism. Să ne apere pentru că deține mai multe informații decât găsim noi în presă sau alte surse. Nu este prost cel ce cere, cum astăzi este cazul UDMR … este prost cel ce dă!

Educația este cea mai mare și cea mai veche problemă -învață în limba maghiară, vorbesc acasă maghiara, cu autorități cu tot în limba maghiara, primarii maghiari, joburi în Maghiara – dacă ești român în România și ai ghinionul să te afli acolo … înveți maghiara sau mori de foame.  UDMR dincolo de otravă nu a mai făcut nimic în țara asta – au băgat parul prin gard mereu- și deștepți ei ca au putut și prosti noi ca ne-a plăcut!

UDMR nu-mi amintesc să fi avut altfel de manifestări decât tâmpite, pentru a se menține la masa negocierilor cu puterea. Au stropit mereu cu benzina să inflameze rapid … Dar eu trebuie sa învăț ungurește că trec prin Covasna sau Harghita sau ei că trăiesc în România trebuie să învețe limba romană?

Dirijorul de la Budapesta culege roadele semințelor vechi de atâția ani … au reușit sa facă abuz de lege și să se impună cu tot felul de proiecte bune doar pentru conturile și buzunarele lor nu și pentru comunitatea lor! Rușine tuturor politicienilor care au permis acest lucru! Sper ca liderii politici cu demnitate și inimă românească să se unească și să se scuture de acești mărăcini traseiști, flămânzi de putere indiferent de partidele lor politice. Pădurea se curată de uscăciuni … politica românească se poate curața?

Doamne Ocrotește-i pe Români!

Domnule Președinte Iohannis, doua mandate ați tăcut, acum e momentul să vă ascultăm! În plină pandemie puneți stop la golănie. Vă investim cu încredere!

Articolul precedentGrav accident rutier în Timiș: un autobuz a intrat într-o casă
Articolul următorLudovic Orban: „Sunt un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale”