Angela Merkel a anunțat, miercuri, că guvernul va prelungi restricțiile impuse pentru oprirea răspândirii noului coronavirus până înainte de Crăciun. Cancelarul german a subliniat însă că este luată în calcul și varianta extinderii lor până după Anul Nou, în condițiile în care numărul infectărilor se menține în continuare la un nivel îngrijorător, potrivit realitatea.net

”Încă trebuie să depunem eforturi (…) numărul infecțiilor zilnice este încă la un nivel mult prea ridicat”, a transmis Merkel, după o întâlnire de peste șapte ore cu liderii celor 16 landuri regionale.

Cancelarul a aprobat propunerea acestora de a prelungi restricțiile cel puțin până pe 20 decembrie, dar a subliniat că măsurile s-ar putea prelungi până în prima lună a anului viitor.  

Din 1 decembrie, întâlnirile private vor fi limitate la cinci persoane, iar la adunările publice vor putea participa maximum zece oameni, fără a fi luați în calcul copiii, de Crăciun, pentru a permite familiilor și pritenilor să sărbătorească. Barurile și restaurantele rămân închise.

Miercuri, bilanțul epidemiei din Germania a depășit 983.730 de infectări, fiind în creștere cu 20.825 față de ziua precedentă, și 15.381 de decese. Din totalul pacienților, 3.780 sunt în stare critică. 

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRepublica Moldova a depășit pragul de 100.000 de cazuri COVID
Articolul următorSute de fani au ieşit pe străzile din Napoli pentru a-i aduce un omagiu fostului star argentinian