Easyjet și British Airways au confirmat, sâmbătă, că vor anula sute de zboruri în acest weekend, afectând 10.000 de călători, din cauza unei furtuni puternice așteptate în Marea Britanie, relatează DPA.

Furtuna Dennis va aduce probabil ploi abundente și vânturi puternice, au spus meteorologii, iar sute de case s-ar putea confrunta cu riscul de inundații.

De asemenea, este de așteptat ca întreruperile să afecteze călătoriile pe calea ferată și rutieră, existând și riscul de întrerupere a energiei electrice.

Furtuna a lovit Marea Britanie la o săptămână după ce Furtuna Ciara a provocat haos și perturbări.

Unele zone din Marea Britanie se pot aștepta la aceeași cantitate de precipitații în două zile, cum ar vedea în mod normal într-o lună, au spus specialiștii, menționând că riscul de inundații este mai mare, de asemenea, deoarece pământul este saturat de furtunile din weekendul trecut.

Se așteaptă precipitații puternice în Yorkshire. Personalul militar susținea deja pregătirile în orașul de nord Calderdale, care a înregistrat inundații grave în timpul orașului Ciara.

Furtuna este de așteptat să lovească în jurul orei de sâmbătă la miezul zilei și să continue să facă furori duminică, iar nordul Angliei, sud-vestul Angliei și Țara Galilor are cele mai grave efecte.

De asemenea, autoritățile au cerut oamenilor să asigure orice mobilier de grădină, în special trambuline, deoarece vânturile puternice de săptămâna trecută au aruncat mai multe în aer, iar unele au ajuns pe liniile de cale ferată.

Articolul precedentPrimul deces în Europa din cauza coronavirusului, confirmat de autorități
Articolul următorAur pentru judoul românesc la Openul din Austria