Franţa a intrat în cea de-a 9-a zi de proteste masive. Oamenii protestează în continuare împotriva împotriva legii care mărește cu doi ani vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Între timp, continuă și grevele. Cea a controlorilor de trafic va duce la anularea a 33% dintre cursele aeriene, duminică, pe aeroportul Paris Orly.

La Paris, poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a-i împrăștia pe vandali, care au incendiat, joi seară, pubele cu deșeuri menajere care zac neridicate pentru că și gunoierii sunt în grevă. Peste 900 de cazuri de incendiere a mobilierului urban sau pubelelor au fost înregistrate, la Paris, spune ministrul de Interne.

Sindicatele franceze au făcut apel joi la o a zecea zi de greve și demonstrații, pentru a protesta față de reforma pensiilor.

Prima vizită de stat în Franța a lui Charles al III-lea în calitate de rege a fost amânată la cererea președintelui Emmanuel Macron. Vizita monarhului britanic la Paris și Bordeaux urma să înceapă duminică.

 
Articolul precedentAnaliză EXPLOZIVĂ. Cum vede Cozmin Gușă războiul pentru PNL între Rareș Bogdan și grupul vechilor securiști
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET