Polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă au descoperit lângă Costinești, o ambarcațiune  ce venea din Turcia, în care se aflau peste 50 de migranți.

Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanţă de 6Mm de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află aproximativ 50 de persoane. 

Având în vedere că ambarcaţiunea este supraaglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, fiind posibil ca persoanele care asigură conducerea acesteia să nu aibă pregătirea necesară, a fost identificat riscul punerii în pericol a vieţii persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieții omenești pe mare.

Ambarcaţiunea va fi adusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor. 
Totodată, pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța
Cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentParlamentarii și-au luat vacanță prelungită de 1 iunie – Aleșii se întorc abia săptămâna viitoare la muncă
Articolul următorTraian Băsescu, interviu EXCLUSIV: Dacă statul mă batjocorește, o să-i dau ce-mi dă și el mie – VIDEO