Elevii mai multor clase ale liceului din Isaccea, județul Tulcea, au petrecut prima zi de școală în apropierea capelei mortuare a orașului. Tot aici vor învăța și în următoarele două săptămâni din cauza reparațiilor neterminate la liceul lor. La parterul capelei sunt ținute pentru priveghi persoanele decedate.

Decizia a fost luată de autoritățile locale care spun că nu au găsit altă soluție, din cauza neterminării reparațiilor lilceului la care învață elevii.

Reprezentanții Liceului „Constantin Brătescu” au transmis în cursul zilei de luni că elevii vor face orele în sala de masă a bisericii, și nu în capela mortuară.

Preotul Padnevici Igor care slujește la Biserica „Sf.Gheorghe” „a pus la dispoziția Liceului Teoretic „Constantin Brătescu” – Isaccea trapeza și sala de conferințe. Ținem să menționăm a nu se face confuzia între „Capelă mortuară” și „trapeză”. În aceste două spații, absolut deloc folosite până la 14 septembrie 2020, s-au realizat acțiuni de curățenie și dezinfecție, astfel încât să se pună la dispoziția celor mici cele mai bune condiții. În ambele săli de clasă au fost amenajate spații pentru izolator și dotate cu materialele igienico-sanitare”, precizează conducerea Liceului din Isaccea.

Mai multe informatii pe realitatea.net

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentUn liceu din Constanţa va trece la cursuri exclusiv online. Patru angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19
Articolul următorNelu Tătaru: E inevitabilă apariția cazurilor COVID după deschiderea școlilor