Focșani este cel mai depopulat oraș din România. A pierdut în ultimii ani aproape 30 de mii de locuitori. Oamenii au plecat la muncă în străinătate după ce orașul din Vrancea nu le-a mai oferit oportunități. Cei mai mulți au ales Italia, iar acolo, oamenii susțin că sunt apreciați pentru munca lor, relatează  Realitatea PLUS.

În ultimii 10 ani, aproape 30 de mii de oameni au plecat din Focșani. Odată cu devalizarea întreprinderilor, situaţia s-a schimbat radical, iar orașul a ajuns în topul celor mai depopulate zone din România. Oamenii au căutat noi oportunități și s-au îndreptat fiecare către alte țări din Europa. Cei mai mulți dintre ei au ales Italia.

Dacă în urmă cu câțiva ani, autoritățile anunțau că românii se vor întoarce „buluc” din străinătate și le promiteau acestora un trai mai bun, ultimul recensământ arată exact contrariul.

Focșănenii nu numai că nu s-au întors acasă, ba chiar au continuat să plece în căutare de locuri de muncă bine plătite și stabile. Țara care i-a primit cu brațele deschise pe cei mai mulți dintre ei este Italia.

Anul viitor va avea loc un nou recensmânt al populaţiei şi nu este exclus să vedem cifre şi mai îngrijorătoare, spun autoritățile. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRomânii, fruntași la capitolul „atenții” date în spitale
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu: „Sunt multe necunoscute în cazul morții tatălui meu. Nu se vrea aflarea adevărului”