Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a anunţat existenţa unui focar de COVID-19 la bordul unei nave sub pavilion Malta aflată la reparaţii în docul Şantierului Naval Constanţa. Opt cetăţeni străini, dintre care cinci navigatori filipinezi şi trei tehnicieni bulgari, aflaţi la bordul navei Seamaster IV,  au fost confirmaţi cu COVID-19 şi urmează să fie internaţi. DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică.

Potrivit DSP Constanța în data de 10 august, nava SEAMASTER IV, cu pavilion Malta, a andocat în Șantierul Naval Constanța, pentru lucrări de reparație. Două zile mai târziu, echipajul navei a fost testat COVID în întregime – 26 de membri, din Filipine. Rezultatele testelor au fost, fără excepție, negative. Pe 21 august, 7 dintre navigatori, au fost schimbați la navă de 7 conaționali, iar 15 tehnicieni din Bulgaria au sosit în SNC pentru lucrări specifice de mentenanță la nava SEAMASTER IV.

În data de 31 august, toți cei 41 de cetățeni străini (26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni), au fost testați pentru COVID-19. 8 dintre aceștia (5 navigatori filipinezi și 3 tehnicieni bulgari), au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și urmează să fie internați.

Ceilalți 33 de oameni vor rămâne în carantină la bordul navei, cu mențiunea că se fac diligențele necesare pentru ca 12 dintre ei (tehnicienii bulgari), să fie trimiși în țara de origine pentru efectuarea perioadei de carantină.

DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică pentru a determina dacă cei 33 de cetățeni străini au intrat în contact și cu alte persoane.

 

Articolul precedentOmul de lângă Ponta, legăturile cu STATUL PARALEL | Jurnalistul celebru și caracatița statului paralel. Anchete și EXECUȚII la comanda sistemului
Articolul următorAustralia, în recesiune după 30 de ani de creştere economică