Florin Cîțu a scris sâmbătă pe Facebook că s-a întâlnit, în cadrul vizitei oficiale în SUA, cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat. Discuția a inclus mai multe subiecte între care: identificarea unor noi domenii şi oportunităţi de cooperare cu SUA, întărirea Flancului Estic al NATO, importanţa asigurării securităţii energetice europene şi importanţa includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver.

„Am reiterat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenței forțelor militare americane. Am transmis angajamentul României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.
 
O altă temă de discuție a fost importanța asigurării securității energetice europene și rolul României în acest proces. Ne-am consultat pe tema situației din Ucraina, a măsurilor luate în acest context, și a modalităților de sprijinire a Ucrainei. Un alt subiect a fost importanța includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver.”, a scris Florin Cîțu 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentJoe Biden, discurs istoric la Varșovia. Mesaj direct către RUȘI: „Locul vostru e în sec. XXI. Putin v-a întors în secolul XIX”
Articolul următorBilanț coronavirus 27 martie. 1.939 cazuri noi și 10 decese