Primarul general al Bucureștiului Gabriela Firea a anunțat miercuri o serie de facilități oferite de Primăria Capitalei mediului de afaceri lovit de pandemia de coronavirus. Redăm mesajul integral transmis de Gabriela Firea prin intermediul paginii personale de Facebook:

“Având în vedere instaurarea situației de urgență în Municipiul București și în contextul dificultăților economice cauzate de existența infecției cu coronavirus, am luat o serie de măsuri menite să sprijine mediul investițional din București.

Am emis o Dispoziție prin care se reglementează regimul de valabilitate a unor avize sau autorizații.

Conform Dispoziției, Primăria Capitalei va emite acte administrative (certificate de urbanism, autorizații de construire, avize de amplasament, etc) al căror termen legal de eliberare a fost depăsit sau care pot să aibă la bază unele documente ale căror termene de valabilitate au expirat.

Aceste prevederi se aplică tuturor actelor administrative emise de Primaria Capitalei – Solicitări prelungire certificate de urbanism, solicitări prelungire autorizații de construire, avize de la cultură, circulație, avize mediu etc.

De exemplu:
– vor fi emise certificate de urbanism in conditiile in care unele dintre avizele solicitate pentru eliberarea acestora – aviz de mediu, aviz de la comisia de circulatie, aviz de la directia cultura, etc – au termenul de valabilitate expirat
– vor fi emise orice acte administrative se afla in prezent in procedura de elaborare si intocmire, dar din cauza starii de urgenta nu au inca finalizate.

Condiția este ca termenul de valabilitate a documentelor să fi încetat în perioada corespunzătoare starii de urgentă instituite în conformitate cu Decretul nr. 195/16.03.2020 ;

De asemenea, perioada în care beneficiarii avizelor /acordurilor/autorizațiilor menționate vor putea depune aceste documente va fi egală cu numărul de zile calculat de la data intrării în vigoare a Decretului nr. 195/16.03.2020 și pâna la data încetării stării de urgență, sub condiția ca situația de fapt (situația juridică, situația tehnică etc.) care a determinat emiterea acestora să nu fi suportat modificări până la data depunerii.”

Articolul precedentProtest al şoferilor la frontiera dintre Austria şi Ungaria pe fondul crizei COVID-19
Articolul următorSabin Sarmas: „Prioritatea zero a ADR în aceste zile este punerea la dispoziția cetățenilor și a instituțiilor publice a oricărei soluții electronice care poate duce la prevenirea răspândirii virusului COVID-19