A treia cea mai mare economie mondială prezintă acum semne de redresare, deşi unii analişti au avertizat că o creştere ulterioară este cel mai probabil una modestă. Economia Japoniei a fost în scădere de la începutul anului din cauza pandemiei de coronavirus. Totuşi, Japonia a reuşit să înregistreze o creştere cu 5% în al treilea trimestru al acestui an.

Economiile asiatice încep să deschidă calea către o redresare economică globală, în ceea ce se numeşte „zoom boom”. Aceasta se referă la creşterea cererii de ecrane şi laptopuri, pe măsură ce mai mulţi oameni lucrează de acasă şi utilizează platforme de întâlniri online, cum ar fi Zoom.

Ţările asiatice se numără printre cei mai mari producători de laptopuri, echipamente de comunicaţii şi alte produse electronice. O creştere a cererii interne, precum şi a exporturilor, au contribuit la creşterea economică în Japonia, relatează BBC, potrivit mediafax. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRezultate preliminare alegeri prezidențiale Republica Moldova. Maia Sandu, este noul președinte al Republicii Moldova
Articolul următorIncendiu într-o stație de metrou din Berlin