Statele Unite ale Americii vor închide în mod temporar frontiera cu Canada, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri decizia de a închide în mod temporar frontiera SUA-Canada, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Vom închide temporar, printr-o decizie luată de comun acord, frontiera nordică, SUA-Canada, pentru traficul nonesenţial”, a anunţat Donald Trump prin Twitter.

„Activităţile comerciale nu vor fi afectate. Vom transmite detalii”, a precizat Donald Trump.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că pandemia de coronavirus ar putea dura până la sfârșitul verii sau chiar mai mult, scrie BBC.

Liderul de la Casa Albă a declarat că țara se confruntă cu „un inamic invizibil”, care este „extrem de contagios”. Trump a mai adăugat că în următoarele 15 zile, americanii ar trebui să evite să se adune în grupuri mai mari de 10 persoane.

Președintele american le-a transmis, luni, reporterilor că această criză cauzată de noul virus ar putea dura „până în iulie, august, ceva de genul”, potrivit informațiilor sale furnizate de Grupul Strategic de la Casa Albă.

Trump se confruntă cu critici puternice din cauza lipsei de teste pentru coronavirus şi pentru că a minimalizat epidemia în primele zile ale acesteia. Administraţia a promis să intensifice campania de testare. În SUA s-au înregistrat până luni 4.100 de cazuri de infectare cu coronavirus și 71 de decese.

Articolul precedentBursele din întreaga lume continuă să se PRĂBUȘEASCĂ. Toate lichidităţile din lume nu vor ajuta la nimic, dacă activitatea nu va fi reluată rapid, spun experții
Articolul următorCriza coronavirus în Europa și lipsa reacției românești