La zece zile după anunțarea contaminării președintelui american, Donald Trump, medicul Casei Albe a anunțat că președintele a fost testat negativ la COVID-19 cu teste rapide și nu mai este contagios.

Într-un comunicat difuzat de Casa Albă, Sean Conley a anunţat luni că Donald Trump a fost testat negativ timp de mai multe zile consecutiv, cu un test rapid de depistare BinaxNOW, dezvoltat de laboratorul Abbott.

Aceste teste şi alte date clinice arată ”absenţa replicării virale detectabile”, a precizat el.

În acest comunicat confuz, doctorul Sean Conley a anunţat că Trump a fost testat cu acest test – puţin sensibil – şi nu cu un test standard, folosit de sute de mii de americani, ceea ce sugerează că ar putea fi în continuare ”pozitiv” cu aceste teste, denumite ”PCR”.

”Răspunzând întrebării dumneavoastră despre testele cele mai recente teste covid-19 ale preşedintelui, pot să vă informez că a fost testat negativ timp de mai multe zile, cu testul Abbott BinaxNOW”, a anunţat Sean Conley în comunicatul Casei Albe.

Aceste teste, denumite antigenice, sunt mai puţin sensibile decât testele moleculare tradiţionale (PCR).

Potrivit medicului preşedintelui, care nu precizează zilele în care au fost realizate testele, acestea nu sunt singurii indicatori folosiţi în ”determinarea statututului actual al preşedintelui”.

Potrivit acestuia, ansamblul datelor culese au permis echipei medicale să conchidă ”că preşedintele nu este contagios”.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAtenționare de călătorie pentru Bulgaria. Timpii de așteptare la punctul de frontieră bulgar Lesovo pot ajunge până la 72 de ore
Articolul următorIașiul, la un pas de carantină