Zafar Mirza, ce deține portofoliul Sănătății în Pakistan, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, devenind cel mai recent ministru oficial guvernamental din această țară ce se contaminează. Anterior, ministrul de externe, Moahmood Qureshi, anunțase vineri că şi el are coronavirus. Cei doi oficiali au menţionat că simptomele lor sunt uşoare, precizând pe rețeaua Twitter că se autoizolează.

 

Luni, autorităţile responsabile cu sectorul de sănătate din Pakistan au raportat 3,344 de cazuri noi de coronavirus, cifra totală a cazurilor din ţară ajungând la 231.813, de când a început pandemia.

Au fost înregistrate 4.762 de decese, după ce alte 50 au fost raportate în ultima zi. Prim-ministrul, Imran Khan, a refuzat să impună o carantină strictă, uşurând multe restricţii care au fost impuse. Guvernul său a ordonat oamenilor să poarte măşti şi să respecte orientările de distanţare fizică. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor, în special în rândul populațiilor cu venituri reduse şi în oraşele congestionate nu sunt capabili să păstreze distanţa fizică, au anunţat oficialii.

Articolul precedentAntrenorul de judo Adrian Croitoru, despăgubiri uriașe în instanţă. Cum a reușit să dea o „lovitură” de 100.000 de euro
Articolul următor100% TU DECIZI! Radu Moldovan, chelnerul ajuns șef de județ. Cursuri la școala vieții și Academia SRI