Un depozit neconform de deșeuri din Râmnicu Sărat a fost închis cu un an întârziere, deși demersurile începuseră acum trei ani. Din cauza acestui depozit, județul era pasibil de o amendă usturătoare din partea Uniunii Europene. Acesta era ultmul obiectiv din Buzău supus infringementului aplicat României.

Închiderea a fost problematică deoarece au fost necesare sume mari de bani, iar termenul de închidere prevăzut, din iulie 2019 a fost cu mult depășit.

”Printre zecile de obiective la nivel național se află și Depozitul Municipal de Deșeuri, obiectiv pentru care încă din perioada 2017 – 2018, municipalitatea face demersuri pentru închiderea depozitului. Primul pas, ca o garanție a interesului pe care autoritățile locale l-au avut pentru rezolvarea acestei probleme, a fost realizarea unui depozit bancar în valoare de 3 milioane de lei, având ca destinație susținerea acestor lucrări. Destinația sumelor a fost stabilită de Consiliul Local Municipal, aceștia urmând a fi folosiți în mod exclusiv pentru lucrările de închidere a depozitului municipal de deșeuri”, a spus primarul municipiului , Sorin Cîrjan, pentru sansanews.ro.

 

Articolul precedentGermania a actualizat lista cu județele considerate zonă roșie
Articolul următorProfesorii care au comorbidităţi pot opta să predea online