Unii medici francezi sunt de părere că noul coronavirus circula deja în ţară încă de la sfârşitul lunii decembrie. Concluzia a fost trasă după ce un pacient care fusese internat cu pneumonie într-un spital din regiunea Paris la 27 decembrie a fost diagnosticat cu Covid-19, scrie tabu.ro

 

Dr Yves Cohen a declarat presei franceze că o probă luată la momentul respectiv a fost testată recent și a ieșit pozitiv pentru Covid-19.

Yves Cohen este șeful ATI de la spitalele Avicenne de Bobigny şi Jean Verdier de Bondy. Specialistul a declarat într-un interviu acordat luni postului de radio France Info, citat de BBC, că acest caz a fost descoperit într-o evaluare retrospectivă a testelor de tip PCR efectuate asupra a 24 de pacienţi internaţi în decembrie şi ianuarie cu pneumonie.

Pacientul, un bărbat de circa 50, care și-a revenit complet, a spus că nu are idee de unde a luat virusul, întrucât nu a fost în nicio zonă infectată. Bărbatul a fost bolnav timp de 15 zile, iar cei doi fii şi soţia au fost de asemenea contagiaţi. Acest lucru presupune că soţia, fiind asimptomatică, putea fi la originea contagierii întregii familii. Mai ales că ea lucra la pescăria unui supermarket, în rândul căreia există un mare număr de clienţi chinezi.

Asta înseamnă că virusul ar fi ajuns în Franța cu aproape o lună mai devreme decât se credea anterior. Primele trei cazuri de coronavirus din țară au fost confirmate la 24 ianuarie. Este vorba de un francez de origine chineză şi de doi turişti chinezi care trecuseră prin oraşul Wuhan, unde a izbucnit focarul pandemiei.

Concluziile urmează să fie publicate într-o revistă de specialitate săptămâna viitoare.

Articolul precedentAu fost anunțate alte 325 de noi cazuri de îmbolnăvire. Astfel bilanțul a ajuns la 13.837 de persoane infectate cu virusul COVID – 19
Articolul următorVestigiile unei epidemii care a zguduit Timișoara, descoperite în centrul orașului