Un cutremur puternic s-a produs în această dimineață, în sudul Filipinelor. Un anunț în acest sens a fost făcut de Institutul american de geofizică (USGS), care înregistrează activitatea seismică la nivel mondial. Pentru moment, nu există informații legate de eventuale victime sau pagube materiale și nici nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Seismul, cu o magnitudine de 6 grade, s-a produs la ora locală 12:22 (04:22 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la doi kilometri est de oraşul Magsaysay, cu aproximativ 34.600 de locuitori, în insula Mindanao, la o adâncime de 24,6 km, a indicat USGS.

Serviciul de securitate civilă din arhipelagul filipinez a anunţat zdruncinături puternice în regiune, dar -conform primelor informaţii – seismul nu a provocat victime sau daune materiale.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) nu a emis până acum niciun avertisment de tsunami după acest puternic cutremur în sudul Filipinelor.

După cum bine știți, Filipine se află în aşa-numitul „inel de foc al Pacificului”, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente şi o activitate vulcanică semnificativă, în jur de 7.000 de seisme pe an fiind înregistrate, majoritatea moderate.

De altfel, un astfel de seism a avut loc chiar la sfârşitul lunii ianuarie. Vorbim despre un cutremur cu magnitudinea de 7 grade s-a produs în largul arhipelagului filipinez, la aproximativ 310 km sud-est de Davao, un oraş din insula Mindanao, fără să fi produs pagube sau victime, relatează Agerpres.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedent81.600 de doze din vaccinul AstraZeneca au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală. Când va începe vaccinarea
Articolul următorUn nor saharian ajunge peste România – Anunțul de la Ministerul Mediului