Te bucuri de sarcină, poate chiar prima din viața ta, dar nu ești tocmai sigură că ai tot ce-i trebuie copilului tău? Nu-ți face griji, așa e pentru toate viitoarele mămici! Am trecut prin asta și știm cât e de obositor să fii presată de timp, mai ales în acest stadiu important. Așadar, ți-am pregătit o listă practică în care găsești  cele necesare ție și lui bebe în primele săptămâni după naștere.

Verifică elementele cu atenție, apoi, dacă vei considera necesar, adaugă tu însăți lucruri care crezi că te vor ajuta, ca să știi că le vei avea la îndemână. În acest fel, vei putea petrece perioada de dinainte și de după nașterea copilului în pace și te vei dedica, în totalitate, comorii voastre.

  1. Alege numele

De cele mai multe ori, vei constata că prima întrebare adresată unei viitoare mame este chiar aceasta: „Și cum se va numi?”. În spatele răspunsului se poate ascunde o lume întreagă de idei, recomandări, discuții, poate chiar presiuni de familie… sau pur și simplu acel nume care ți-a rezonat în inimă, la un moment dat. Indiferent care este acela, trebuie să fii conștientă că, peste timp, va vorbi atât despre cel care-l va purta, cât și despre părinții care i l-au dat.

2. Alege maternitatea

În prezent, acest aspect este foarte important pentru o femeie care se simte de două ori mai responsabilă în fața unei astfel de decizii. Există spitale de stat considerate de încredere, verificate și recomandate de multe mămici, la fel cum sunt foarte căutate și maternitățile private care își oferă serviciile în funcție de pachetul contractual ales de tine. Oricare ar fi decizia, este fundamental ca ea să te mulțumească și să-ți aducă liniștea că vei fi pe mâini bune. 

3. Caută medicul potrivit

Toți specialiștii din domeniul sănătății au în spate un program riguros de studii și de rezidențiat, pe lângă examenele care le-au permis să-și practice meseria. Dincolo de toate acestea, există doctori cu un profesionalism dublat de o personalitate atât de caldă, încât merită să te interesezi îndeaproape cui vrei să-i încredințezi monitorizarea periodică a nou-născutului. 

4. Pregătește cele necesare 

Urmărește cu atenție lista, ca să-ți face o idee asupra achizițiilor pe care trebuie să le ai în vedere pentru a-ți ușura existența după naștere.  

  • Hrănirea bebelușului – dacă vei alăpta, alege din timp instrumentele necesare (sutien pentru alăptare, tampoane pentru sâni, pompa de sân, unguent etc.). Dacă alăptarea nu va fi posibilă, discută cu medicul despre tipul de lapte praf potrivit copilului tău. Vei avea nevoie, de asemenea, de un sterilizator bun (dacă vrei să eviți timpul petrecut cu fierberea obiectelor), biberoane, tetine etc. 
  • Hainele și încălțămintea – trebuie alese în funcție de anotimpul în care urmează să naști. Adaugă câteva articole utile pentru a-l înveli și schimba cu ușurință (pled, păturică etc.).
  • Produselele pentru igiena bebelușului – cele de bază îți vor fi indicate chiar din spital, înainte de naștere (scutece nr. 1, șervețele umede pentru bebe, cremă de protecție, aleze, ser fiziologic pentru igiena oculară și nazală a celui mic). Iată și câteva dintre cele care-ți vor fi de folos acasă, pentru îngrijirea piticului: prosoape moi, gel special de duș, ulei pentru masaj, termometru de cameră, termometru pentru apa de îmbăiat, set de manichiură și pedichiură etc.     
  • Căruciorul – acesta este un element indispensabil deplasărilor, util deopotrivă ție, cât și copilului. De exemplu, poți comanda online un cărucior 2 în 1, la care să adaugi: umbrelă de protecție, plasă împotriva insectelor, geantă pentru transportul minimumului necesar unei plimbări cu bebe. 
  • Camera copilului – este bine de avut în vedere din timp, pentru a-i oferi nou-născutului liniștea unui loc special amenajat și confortul susținut de pătuț, saltea cu protecția aferentă, cearșafuri, sac de dormit etc. 

5. Decide cine te va ajuta

Oricine îți va sta aproape în noua și frumoasa viață de mămică trebuie să fie de maximă încredere și să rezoneze cu tine. Soțul, mama, bona? Sau, poate, toți trei, caz în care ești o fericită de invidiat – în cel mai zâmbitor mod cu putință, desigur!

Drept încheiere, ține minte regula de aur a mămicii: bucură-te, bucură-te, bucură-te! Starea ta de bine se transmite și pruncului, care va crește armonios în burtică și-ți va sări în brațe vesel să te întâlnească. Îți dorim sarcină ușoară și un bebe sănătos! 

Articolul precedent5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să te angajezi în străinătate (P)
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 24. Nu avem nevoie de distanțare, avem marginalizare