Discursul președintelui de aseară a mai pus o pată neagră pe sigla partidului și pe harta țării! Iohannis să nu uite că este președintele tuturor românilor de pretutindeni. Domnul președinte a uitat acest aspect și l-am surprins într-un discurs PNL-ist. Nu mai sunteți în campanie electorală, domnule Președinte! Treziți-vă!

Nu sunteți doar președintele PNL și USR, nu aveți voie să ieșiți cu mesaje greșite, avem alte așteptări de la cei care, astăzi, ne conduc. Încălcați Constituția cu bună știință. Vă reamintesc că ați fost ales președintele tuturor romanilor, ați câștigat încrederea multora prin slogane echilibrate care îndemnau la pace, la dialog. Pe mulți i-ați câștigat pentru că nu au avut o altă opțiune. Ca președinte al tuturor românilor, trebuie să găsiți formule de compromis, să duceți țara mai departe, să puneți punct haosului pe care cu mare succes l-ați instalat. Dezbinarea politică, cearta și dușmănia din partidele actuale duc la creșterea prețurilor la raft, în timp ce salariile rămân la fel de mici. Creșterea euro ne îngroapă leul pe care și așa îl scoteam cu greu din buzunar.

Domnul Iohannis a fost susținut și încurajat aici, la Realitatea PLUS. Pot spune că a avut cea mai mare susținere pe când dumnealui, ca președinte, după ce și-a văzut sacii în căruță, nu ne-a mai invitat la conferințe. A uitat domnul Iohannis că țara este multiculturală. Chiar dacă vă place sau nu, sunteți președintele tuturor românilor, domnule Iohannis. Nu ne dezbinați și mai mult! Nu ne trimiteți la război fără muniție, nu ne obligați să vă facem jocurile meschine!

Ce ați făcut dumneavoastră aseară, în conferință? Ați căutat ceartă, dezbinare? Cum aduceți dumneavoatră românii în țară, domnule președinte? Poate uitați că ne-au plecat românii și s-au destrămat familii, ați distrus destine obligându-i pe cetățeni să plece la muncă în altă țară, să aibă condiții decente pentru creșterea pruncilor. V-ați gândit cum să îi aduceți înapoi acasă pe românii noștri? Cum v-ați gândit să procedați? Prin ceartă, scandal, șantaj, răzbunări? Atât puteți, după atâția ani de mandat? Atât reușiți să oferiți țării în schimb? Asta este răsplata? Că românii au căzut în capcană și v-au votat?

Ați fost consiliat prost, domnule Iohannis. Ori vă alegeți alți consilieri, ori plecați cu demnitate în Bavaria sau unde vă simțiți acasă, pentru că este evident că nu considerați acest pământ ca fiind ACASĂ! Nu ați fi distrus niciodată matca dacă aici era căminul dumneavoastră.

Prin ceea ce faceți astăzi, ne distrugeți matca, ne destabilizați, distrugeți ce avem noi, românii, cel mai de preț. Dacă nu înțelegeți că ați fost învestit cu încrederea cetățenilor în funcția de președinte ca să salvați țara, să ne apărați drepturile și interesele, constituțional, puteți fi suspendat și va fi și mai rău pentru țară.

De ce nu căutați dialog, domnule președinte? De ce nu încetați cu propaganda PNL-istă? Nu mai sunteți PNL-ist! Sunteți președintele tuturor… nu doar al lor! Orban, la fel, a beneficiat de toată încrederea noastră și ne-a trădat mișelește. V-am susținut, domnule prim ministru, crezând că veți repara greșelile moștenite de la vechile guverne și veți veni cu îmbunătățiri, că veți face totul pentru societate, pentru cetățeni, pentru românii de pretutindeni! Și da, ați făcut ce ați știut mai bine! Ați dat 25 de ordonanțe de urgență în câteva ore. Ați sădit semințe de scandal, ați semănat război, iar războiul nu ne aduce decât sărăcie. Sunt mulți cei care nu mai vor ceartă, dezbinare. Românul s-a saturat de rău, de sărăcie! De minciuni, de ipocrizie! De aroganță pe banii publici! De strategii distructive doar ca să vă fie câtorva bine.

Românul renunță cu greu la țară, la familie, dar săturându-se de instabilitate, își face bagajul și pleacă. Rămâne țara sărăcită, pleacă toți ai noștri. În ritmul ăsta, devenim minoritari în țara noastră. Țara intră în colaps.

Imagine 

E ca un joc de domino, din păcate, pentru noi, cei de bună credință. Cu orice risc, domnul Iohannis cu al său guvern au băgat țara în criză. Orban și Iohannis au nenorocit țara. Cine va mai susține PNL? Când toți cei care v-au votat sunt dezbinați, intimidați, umiliți, sătui de discursuri citite de pe foaie?! Sătui de politicieni slabi, de tâlhari. Mare va fi surpriza la vot! Ați scos sabia, în loc să îi invitați pe toți la masă, să căutați soluții pentru binele românilor, pentru echilibrul țării, stabilitatea economiei.

Ca președinte, vă gândiți câte pierderi colaterale acuzați doar pentru propriile ambiții? Diaspora, ca să vină acasă, are nevoie de stat drept care să vină în ajutorul ei. Are nevoie de liniște, de echilibru, nu de război. Nu îl pune pe Ludovic Orban, domnule președinte, să dea 50 de ordonanțe de urgență într-o seară pe genunchi, cu lumina stinsă. A reușit doar 25 saracul, de teamă că nu mai apucă. Și nu a mai apucat, dar tot nu îi este rușine și vrea în continuare să candideze, că doar are cu ce se lăuda!

Imagine

Prețurile vor crește în acest haos creat de politicieni. Multinaționalele sunt singurele care au de câștigat. Devalorizăm leul nostru, îl îngropăm. Încă sper că aceste persoane care ne guvernează vor găsi calea cea bună, astfel încât viitorul nostru și al țării noastre să fie unul pozitiv.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern”
Articolul următorA murit medicul chinez care a anunțat primele cazuri de coronavirus