Bloggerul Imran Aliev, care a vorbit împotriva președintelui rus Vladamir Putin și a liderului cecen, Ramzan Kadyrov, a fost găsit cu gâtul tăiat și cu multiple răni înjunghiate în piept într-o cameră de hotel din Lille, informează mirror.co

Trupul bărbatului în vârstă de 44 de ani, a fost găsit în camera sa de hotel, de către managerul hotelului Coq Hardi din Franța, pe 30 ianuarie,  având un cuțit însângerat lângă el. Imran Aliev avea multiple plăgi înjunghiate în zona pieptului și gâtul tăiat.

Aliev lucra sub pseudonimul de Manur Stariy sau Old Manure. Acesta posta pe blogul său și pe rețele de socializare critici dure la adresa lui  Vladamir Putin și a liderului cecen Ramzan Kadyrov.

Aliev s-a mutat în Belgia din Cecenia, unde guvernul susținut de Putin a fost acuzat că a ucis și torturat zeci de oameni. Aliev plecase cu prietenul său cecenian din Belgia, unde se afla sub protecția poliției, la Lille. Persoana care îl însoțea pe Aliev este dată dispărută. El îi spusese soției sale și celor patru copii că se îndrepta spre Franța „cu afaceri”.

Un înalt oficial al poliției franceze a declarat: „(Aliev) a părăsit Belgia miercuri (29 ianuarie), unde se afla sub protecția poliției, din cauza amenințărilor din Rusia și Cecenia. El a fost însoțit de un alt cecen, pe care l-am identificat provizoriu pe baza documentelor sale de călătorie. Evident, având în vedere istoria lui Aliev și amenințările anterioare, trebuie să examinăm cu tărie posibilitatea unui serviciu de informații de stat în această crimă. Colectăm și analizăm dovezi și alte instrumente de investigare care sunt la dispoziția noastră.”

Din ianuarie 2009, alți 13 critici ai regimului au fost asasinați, fie în Rusia, fie în străinătate.

 
Articolul precedentGERMANIA – Annegret Kramp-Karrenbauer a anunțat că se retrage de la conducerea Uniunii Creștin Democrate (CDU)
Articolul următorDouă persoane au fost înjunghiate în centrul orașului Manchester