Vasul de coazieră Diamond Princess, plasat în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, devine încet-încet un spital ambulant pentru infecția cu coronavirus.

La bordul vasului japonez de croazieră sunt și 17 români, doi turiști și 15 angajați. Alte 39 de persoane au fost confirmate ca fiind purtătoare a infecției cu coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess, inclusiv un ofițer de carantină, urcând numărul total la 175, a declarat miercuri ministerul sănătății de la Tokyo.

Imagine

Cei care sunt diagnosticați cu coronavirus sunt luați de pe navă și duși la spital. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.

”Ofițerul de carantină infectat indică, probabil, riscul mare la care se expun chiar și cei care încearcă să se protejeze, pentru că virusul este neiertător și nu există marjă de eroare în utilizarea echipamentul de protecție personal și a igienei mâinilor”, a spus expertul epidemiolog.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, săptămâna trecută, că 17 cetățeni români, doi turiști și 15 membri ai echipajului, se află pe nava de croazieră care este în carantină în portul japonez Yokohama, după ce la bordul acesteia au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de Ministerul nipon al Afacerilor Externe, a anunțat MAE.

Imagine

În aceeași situație se află și alți 1.800 oameni, izolați pe un vas din Hong Kong, după ce trei pasageri chinezi, care au călătorit pe acest vas în urmă cu câteva saptămâni, au fost testați pozitiv, iar acum mai multe persoane tuşesc şi au febră. 

Între timp, bilanțul victimelor a crescut din nou, vorbim acum de 564 morti și aproape 27.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, acolo de unde a pornit epidemia.

Acum, restul pasagerilor și echipajul trebuie să rămână pe navă timp de două săptămâni. Printre aceștia, un cuplu care a vrut să-și sărbătorească nunta de aur într-o croazieră.  „Este un pic straniu. Este liniște. Nu sunt foarte mulți oameni în zonele comune. Din proprie inițiativă, majoritatea pasagerilor au ales să își petreacă timpul în cabinele lor. La ora mesei, folosim sala de mese. Căpitanul și echipajul sunt foarte meticuloși în ce privește anunțurile periodice în ce privește măsurile de igienă, spălatul pe mâini cu apă caldă și săpun, ceea ce e bine. Majoritatea oamenilor nu poartă măști și asta îi include pe toți membrii echipajului și personalul angajat, echipa medicală de pe vas, inclusiv medicul. El chiar mi-a spus în față că nu o să îl văd vreodată purtând o astfel de mască, că a mers peste tot prin Hong Kong și nu a purtat mască, pentru că, dacă nu este una foarte strânsă, nu este suficientă pentru a combate un virus precum coronavirusul”, a declarat un pasager de pe Diamond Princess, David Abel, citat de Bloomberg.

AUOR Elzy Pacuraru

Articolul precedentUn complex de locuințe din Hong Kong în carantină. Suspiciuni că noul coronavirus se răspândește prin conducte
Articolul următorUSR îi cere lui Iohannis să nu promulge legea care scutește jurnaliștii de impozitul pe venit, dar „UITĂ” adevăratul măr otrăvit