Situația răspândirii coronavirusului la nivel global ia amploare de la o oră la alta. Potrivit ultimelor informații furnizate de platforma arcgis, în prezent au fost confirmate 118.223 de îmbolnăviri, 4.291 de decese, în vreme ce virusul și-a făcut simțită prezența în 114 tări, arii sau teritorii.

Italia rămâne, în continuare, printre cele mai afectate state, după ce numărul persoanelor infectate a ajuns la 10.149, în vreme ce ultimul bilanț al deceselor a crescut de la ultima raportare cu 36%, până la 631.

Italia este, totodată, și țara care a înregistrat cel mai mare număr al deceselor în 24 de ore, respectiv 168 de decese, țara aflându-se în continuare în carantină. La terapie intensivă sunt internate 877 de persoane, față de 733 cu o zi în urmă, informează realitatea.net

Pe de altă parte, au început să apară primele decese și în țări precum Indonezia și statul Panama, din America Centrală. Astfel, o pacientă infectată cu noul coronavirus a decedat marți seara, în Indonezia, acesta fiind primul deces cauzat de COVID-19 în această ţară. Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al Ministerul Sănătății, Achmad Yurianto, potrivit DPA.

Potrivit sursei citate, victima este o femeie cu cetăţenie străină, în vârstă de 53 de ani, care suferea de afecţiuni preexistente, printre care diabet şi hipertensiune arterială. Până în prezent nu se cunosc alte informații legată de pacienta decedată. Tot ceea ce știm este că Indonezia a confirmat 27 de cazuri de COVID-19.

În ceea ce privește primul deces din Panama al unei persoane infectate cu coronavirus, este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani, care suferea şi de diabet. Decesul s-a înregistrat duminică, opt persoane fiind infectate cu COVID-19 în acest stat. Una dintre acestea „se află la terapie intensivă, iar alta, din păcate, a decedat”, a declarat ministrul Sănătății din Panama, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în capitala Ciudad de Panama. Celelalte şapte persoane infectate cu coronavirus au vârste cuprinse între 29 şi 59 de ani, iar şase dintre acestea au călătorit în străinătate, mai ales în Franţa, Spania, Statele Unite şi Cuba, a mai arătat oficialul.

Panama este a doua ţară din America Centrală care a raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus, după Costa Rica, unde au fost identificate 13 persoane contaminate, dintre care trei americani. Guvernul din Panama a dispus închiderea până la data de 7 aprilie a tuturor şcolilor din regiunile cele mai afectate de epidemie.

Situația devine din nou tensionată în China și Coreea de Sud

Scurta perioadă de respiro apărută ca urmare a stagnării îmbolnăvirilor cu COVID-19 în China și Coreea de Sud pare să se fi sfârșit, ambele state raportând în această dimineață noi cazuri de infectare.

Astfel, în China continentală au fost înregistrate marţi 24 de noi cazuri confirmate, cu 5 cazuri în plus față de ziua anterioară, când au fost consemnate 19 cazuri noi de infectare. Anunțul a fost făcut Comisia Naţională de Sănătate din China.

Dintre noile cazuri de infectare, se pare că zece sunt persoane sosite de peste hotare, numărul cazurilor importate ajungând, astfel, la 79. Numai în capitala Beijing au fost confirmate şase cazuri suplimentare, pacienţii fiind persoane care au călătorit în Italia şi Statele Unite. Shanghai a anunţat două cazuri importate, iar provinciile Shandong şi Gansu câte unul.

De ceallată parte, numărul infecţiilor confirmate în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, a continuat să scadă, cazurile suplimentare înregistrând un declin pentru a şasea zi consecutiv. În context, 24 de municipalităţi, regiuni şi provincii din China şi-au redus nivelul de urgenţă de la cel mai înalt grad.

Coreea de Sud a raportat în această dimineață 242 de cazuri noi, față de 35 de astfel de noi cazuri marți, după ce a testat sute de persoane de la un call center, unde a apărut un focar săptămâna aceasta. Creșterea numărului de cazuri vinde după 11 zile în care apele au părut să se liniștească în această țară. Până în prezent, în Coreea de Sud s-au înregistrat  7.755 de cazuri și 60 de decese.

Articolul precedentEXPLOZIE de cazuri confirmate cu COVID-19. Ministerul de Interne: Ne pregătim de SCENARIUL 3! Ce presupune
Articolul următorTurcia a anunțat primul caz de infectare cu COVID-19