Numărul morților în lume a ajuns la 3.000, Coreea de Sus raportând aproape 500 de cazuri noi. O a doua persoană moare în S.U.A.

 

Covid-19 a infectat mai mult de 88.000 de oameni si s-a răspândit în mai mult de 60 de țări, după ce a izbucnit prima dată în China. Indonezia, care a fost declarată imună, a înregistrat luni primele două cazuri. La mai bine de două luni după eveniment, cele mai multe cazuri și decese vizează în continuare China, care a raportat 202 de noi infecții și 42 de morți. Provincia Hubei, unde s-a răspândit epidemia, și-a asumat 196 din cele 202 de decese înregistrate. Iran și-a asumat numărul morților la 66 – cel mai mare număr cu excepția Chinei – pe lângă cele 1.501 de cazuri confirmate. Australia a raportat doar un singur deces pe parcursul weekend-ului. Infecțiile s-au dublat pe parcursul weekend-ului în Italia – zona cea mai afectată din Europa, cu aproape 1.700 de cazuri. Toți membrii guvernului local din regiunea Lombardia, cea mai afectată zonă de focarul din nordul Italiei, vor fi supuși testelor după ce un consilier a fost depistat pozitiv de coronavirus.

În alte părți ale Europei, în Portugalia, Islanda și Andorra s-au confirmat primele cazuri, în timp ce în Germania numărul cazurilor confirmate se ridică la 150, iar în Franța, Muzeul Luvru din Paris și-a închis ușile iubitorilor de artă și turiștilor pentru a doua zi.

Coreea de Sud, care a înregistrat cel mai mare număr de infecții înafara teritoriului Chinei, a raportat alte 599 de cazuri luni, însumând peste 4.335 de decese. Numărul de morți din Coreea de Sud se așteaptă să crească, mai mult de 260.000 de persoane asociate cu o sectă religioasă fiind supuse testării. Peste jumătate din infecțiile din Coreea de Sud sunt asociate cu Biserica lui Isus Shincheonji, situată în sud-estul orașului Daegu. Fondatorul acesteia, Lee Man-hee, și-a cerut iertare și a numit epidemia ”o mare calamitate”. Într-o conferință desfășurată lângă o biserică din nord-estul Seoul-ului, a susținut: ”Am făcut tot ce a ținut de noi, însă nu am fost capabili să oprim răspândirea virusului. Sunt extrem de recunoscător, dar în același timp cer iertare. Nu am crezut niciodată că se va întâmpla așa ceva, nici în visurile mele.”

De asemenea, pandemia Covid-19 a generat pierderi în valoare de 5 trilioane de dolari din valorile economice globale săptămâna trecută, pe măsură ce bursa a înregistrat cea mai mare cădere în mai mult de un deceniu. Răspândirea virusului a ridicat temeri în privința recesiunii în Japonia – a treia țară din lume cu cea mai mare economie – din cauza întreruperii lanțurilor de aprovizionare, scăderii bruște a numărului de turiști, a găzduirii competițiilor sportive și chiar a anulării evenimentelor de acest fel. 

 

Articolul precedentARAD: Bărbat din Arad condamnat la 6 de ani de închisoare şi o compensaţie lunară pentru tot restul vieţii după ce a infectat cu HIV o tânără
Articolul următorSecretarul de stat Horațiu Moldovan: “Nu este surprinzător că am rămas fără medici. Este o consecință a politicii susținute a ultimilor 30 de ani”