Epidemia cauzată de noul coronavirus a provocat, luni, o nouă prăbușire a burselor la nivel international. Nici pe plan intern nu stăm mai bine, după ce Bursa de Valori București (BVB) a deschis ziua și, totodată, săptămâna de tranzacționare cu scăderi masive, de peste 9%. Leul s-a depreciate și el, astăzi, cu 0,74 bani faţă de moneda euro (0,15%), care a atins astfel un nou maxim istoric, de 4,8184 lei/euro, scrie realitatea.net

Situația la nivelul burselor din Europa nu a fost deloc roză în această dimineață, bursa din Londra prăbușinu-se cu peste 8% la deschidere, cea din Paris pierdea 5,7%, Frankfurt 7,4% iar cea Madrid aproape 7%. Milano, situat în cea mai afectată regiune a Italiei, scădea cu puțin peste 8%, după o serie de ședințe cu pierderi grele. Franța și Germania iau o serie de măsuri economice destinate contracarării impactului pe care l-ar putea avea o posibilă epidemie de coronavirus asupra propriilor economii. Toți ochii par să fie ațintiți în această perioadă asupra Băncii Centrale Europene, care ar putea anunța pe 12 martie un set de măsuri menit să susțină zona euro.

Bursele din asia nu stau nici ele mai bine. Din contra, acestea au înregistrat, la rânul lor, o evoluție negative, cel mai bun exemplu în acest sens fiind cel al bursei de la Tokyo, care a înregistrat astăzi o scădere de 5,1%. Bursa de la Seul a încheiat şi ea şedinţa de astăzi în cădere, cu 4,19%.

De asemenea, bursele din China au înregistrat scăderi puternice, în special cea de la Hong Kong unde principalul indice a pierdut 3,87% la începutul tranzacţiilor. Bursa de la Shanghai a scăzut cu 1,56%, iar cea de la Shenzhen a pierdut 1,66% la deschidere.

Articolul precedentREALITATEA DIN DIASPORA UREAZĂ TUTUROR FEMEILOR “LA MULȚI ANI!”
Articolul următorMinistrul educației și cercetării a decis să suspende olimpiadele școlare