Alerta din Coreea de Sud a crescut la cel mai înalt nivel față de focarul de coronavirus. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, a declarat duminică, într-un discurs televizat, că ridică alerta națională la cel mai înalt nivel posibil, după apariția infecțiilor cu coronavirus din toată țara.

Coreea de Sud a înregistrat o creștere rapidă a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele zile după ce un focar de infecție a apărut la un grup de oameni dintr-un cult religios (Shincheonji) din sudul orașului Daegu săptămâna trecută.

Coreea de Sud a raportat 556 de cazuri de coronavirus, 309 dintre ele fiind asociate cu grupul religios Shincheonji din Daegu și cinci decese.

Daegu – cu o populație de 2,5 milioane de locuitori – a raportat duminică peste 90 de cazuri noi, ducând totalul orașului la 247, a declarat primarul Kwon Young-jin. „Nivelul de criză al Daegu și al provinciei Gyeongsang de Nord este grav”, a spus Kwon, care a sfătuit localnicii să nu iasă din case.  Primarul i-a rugat pe toți membrii grupului Shincheonji care prezintă simptome să anunțe autoritățile în vederea testării pentru coronavirus.  „Ascunderea nu este răspunsul. Dacă te ascunzi, aceasta îți poate afecta sănătatea, sănătatea familiei tale și nu va ajuta la încetarea timpurie a situației ”, a spus Kwon într-o conferință de presă.

„Trebuie să identificăm persoanele infectate cât mai curând posibil și să prevenim răspândirea virusului în continuare. Acestea nu sunt măsuri pentru a restrânge libertatea activităților religioase, ci pentru a proteja viețile și siguranța rezidenților și cetățenilor locali. Este, de asemenea, o măsură pentru a asigura siguranța membrilor Shincheonji „, a declarat Moon la o televiziune locală.

Articolul precedentITALIA impune „măsuri extraordinare” pentru a combate răspândirea celui mai mare focar al noului coronavirus din Europa
Articolul următorDecretul Guvernului din Italia – Populația nu are voie să părăsească orașele