Republica Democrată Congo a declarat o nouă epidemie de Ebola, relatează Reuters, citat de Mediafax. ,, Avem o nouă epidemie de Ebola în Mbandaka. Vom trimite foarte rapid vaccinuri și medicamente” a declarat ministrul sănătății Eteni Longondo.

Epidemia a fost confirmată și de directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a spus „Această epidemie ne amintește că COvid-19 nu este singura amenințare cu care oamenii se confruntă.”

Imagine

Potrivit CNN, 5 oameni au murit, iar alți 9 au fost diagnosticați cu acest virus periculos. Cele cinci decese raportate au avut loc între 18 și 30 mai, dar au fost confirmate abia ieri, 1 iunie.

Este a 11-a izbucnire a virusului în Congo. Acesta se transmite prin fluide și are o rată a mortalității de până la 90%.

Virusul care provoacă Ebola este considerat a fi unul dintre cei mai periculoși agenți biologici de pe planetă, având o rată a mortalității de 83-90%.

Virusul -Zaire ebolavirus- a provocat o epidemie de magnitudini importante între 2013-2016 în vestul Africii. Bilanțul: 28.646 îmbolnăviri și 11.323 decese.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedent119 cazuri noi de infectare cu coronavirus în România. Cel mai mic număr din ultimele două luni
Articolul următorCUTREMUR de 4,8 grade, cu puțin timp în urmă, în zona seismică Vrancea