Columbia a decretat joi starea de ”urgenţă sanitară” din cauza noului coronavirus, interzicând debarcarea navelor de croazieră, precum şi organizarea de evenimente publice la care se adună peste 500 de persoane, printre alte măsuri pentru a combate pandemia, informează realitatea.net

„În conformitate cu legislaţia columbiană, vom aplica starea de urgenţă sanitară şi o facem în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, a declarat preşedintele Ivan Duque în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Bogota.

Şeful statului a explicat că aceasta va permite existenţa unui „cadru normativ” pentru luarea unor măsuri mai rapide şi excepţionale, cu aplicabilitate imediată în toată ţara, care a raportat până în prezent nouă cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus.

La ordinul de autoizolare a călătorilor din China, Spania, Franţa şi Italia, dat miercuri, Duque a adăugat interdicţia de debarcare a navelor de croazieră în porturile columbiene, precum Cartagena de Indias şi Santa Marta, pe coasta Caraibelor (nord).

În plus, toate evenimentele publice cu peste 500 de persoane vor fi anulate, vizitele în închisori, suspendate, în timp ce telemunca şi programul de lucru flexibil sunt recomandate în instituţiile publice şi private.

De asemenea, jocurile de fotbal profesionist programate pentru acest weekend vor fi amânate, celelalte putând fi jucate în spatele uşilor închise dacă circumstanţele nu se schimbă, a adăugat preşedintele.

Aceste măsuri vor intra în vigoare joi, de la ora locală 15:00 (20:00 GMT), şi vor rămâne valabile, în principiu, până pe 30 mai.

Articolul precedentNEW YORK a declarat stare de urgență pe fondul răspândirii COVID-19
Articolul următorCum a reușit Rusia să pună pe fugă coronavirusul