Un prelat italian care locuieşte în aceeaşi reşedinţă cu papa Francisc, în Cetatea Vaticanului, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus miercuri şi transportat la un spital din Roma, informează realitatea.net

Astfel, se pare că  prelatul, care lucrează pentru Secretariatul de Stat (guvernul Vaticanului), locuieşte de mai mulţi ani în Casa Santa Marta, o reşedinţă cu regim hotelier în care Suveranul Pontif deţine un mic apartament, îşi ia mesele şi acordă audienţe private. Potrivit unor surse neoficiale, imediat după confirmarea infectării, au fost adoptate măsuri ce vizează dezinfectarea clădirii.

Tot pe surse au apărut și informații potrivit cărora prelatul testat pozitiv cu noul coronavirus ar fi monseniorul Gianluca Pezzoli, în vârstă de 58 de ani, coordonatorul secţiei italiene din cadrul Secretariatului de Stat. El locuieşte în regim de permanenţă în reşedinţa Santa Marta, la fel ca alţi 10 preoţi care lucrează în diverse servicii de la Vatican, însă nu s-ar fi aflat în contact direct cu Papa Francisc în ultimele zile. Informația nu a putut fi însă confirmată de purtătorul de cuvânt de la Vatican, Matteo Bruni.

Cu doar o zi înainte, Bruni anunţa că patru persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în interiorul Cetăţii Vaticanului. În plus faţă de primul caz cunoscut, un preot care a trecut pe la centrul medical din Cetatea Vaticanului, ceilalţi pacienţi sunt un angajat al serviciului de bunuri şi doi angajaţi de la Muzeele Vaticane. Prelatul contagiat şi care locuia în Casa Santa Marta ar fi, prin urmare, cel de-al cincilea caz depistat la Vatican şi face parte dintr-o linie ierarhică mult mai apropiată de Papa Francisc. 

 

Articolul precedentCreștere alarmantă a infecțiilor cu coronavirus în România. Bilanțul oficial a ajuns la 1.029 de cazuri confirmate
Articolul următorSute de morți în Spania în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului.