Orașul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, închide toate rețelele de transport și recomandă cetățenilor să nu părăsească orașul. Măsurile extreme au fost luate după creșterea numărului de infectați cu coronavirus și al celor care au murit. Numărul deceselor a crescut deja la 17

Autobuzul, metroul, feribotul și rețelele de transport a pasagerilor pe distanțe lungi vor fi suspendate de joi, 23 ianuarie de la ora locală 10.00, iar stațiile de tren și aeroportul vor fi închise pentru pasagerii care pleacă, a anunțat televiziunea de stat.

Guvernul cere cetățenilor să nu părăsească orașul decât dacă există circumstanțe speciale, potrivit mass-mediei de stat, care citează grupul operativ creat de guvern de la izbucnirea epidemiei.

Bilanțul victimelor coronavirusului a ajuns la 17 morți în China, alimentând astfel temerile la nivel global legate de răspândirea bolii despre care se presupune că a fost transmisă de la animale la om.

Epidemia a izbucnit în orașul Wuhan, din centrul Chinei, însă virusul s-a răspândit, fiind depistate cazuri și în SUA, Thailanda și Japonia.

Organizația Mondială a Sănătății a organizat miercuri o ședință de urgență pentru a hotărî dacă îmbolnăvirile cu noua tulpină de coronavirus reprezintă o urgență medicală mondială.

 
Articolul precedentAUSTRALIA – Cum au reacționat animalele din Australia la primii stropi de ploaie
Articolul următorTURCIA – Două cutremure în doar 26 de minute