Numărul total de cazuri confirmate în China în urma epidemiei de coronavirus a crescut la 106 decese si 4.515 persoane infectate, de la 2.835 în ziua precedentă, a anunțat Comisia Națională de Sănătate din China, informeză reuters.

Numărul real ar putea fi mult mai mare. Gabriel Leung, șeful Facultății de Medicină Li Ka Shing de la Universitatea din Hong Kong, a declarat, luni, că cercetările echipei sale au indicat că sunt probabil aproximativ 44.000 de cazuri în stadiul de incubație, conform site-ului agenției de știri dpa.

Majoritatea celor care au murit în urma unei boli pulmonare după prinderea virusului erau vârstnici sau aveau afecțiuni preexistente.

S-au raportat cazuri de coronavirus în Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda, Nepal, Vietnam, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, Franța și Australia.

Multe țări din Europa și Asia intenționează să-și repatrieze cetățenii din Wuhan. Japonia, Statele Unite și Franța au început deja operațiuni de repatriere.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care variază de la o boală comună la o boală mai severă, cum ar fi sindromul respirator sever acut (SARS).

Noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată în orașul Wuhan din provincia Hubei din China în decembrie.

Articolul precedentGERMANIA – Primul caz de coronavirus confirmat
Articolul următorGreu de învins! Federer, lecție de tenis la Melbourne. A salvat șapte mingi de set!