Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, vineri, o hotăre de exceptare de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina.

Măsura se aplică indiferent dacă ucrainenii sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.

 

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică şi completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova”, a transmis, vineri, CNSU. 

CNSU precizează că decizia a fost luată ”ţinând cont de degradarea situaţiei de securitate din Ucraina şi creşterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum şi cele care se află în punctele de trecere a frontierei şi intenţionează să intre pe teritoriul naţional”. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, până joi, la ora 16.00 când a fst transmisă ultima raportare, au intrat din Ucraina 5.300 de persoane, români şi străini, creşterea fiind de 120% faţă de ziua precedentă. 

Articolul precedent25 februarie: 8.974 cazuri COVID și 115 decese
Articolul următorReghe recidivează PENAL! Dosarul medical al Anamariei Prodan, FURAT și făcut public. Mutare josnică în divorțul anului