Prin designul său „aripa zburătoare” care îl face aproape invizibil la radar, bombardatorul B-2 Spirit este cu adevărat un standout printre avioanele militare și de asemenea, cel mai scump din lume, la peste 2 miliarde de dolari pe aeronavă.
Produs al Războiului Rece, a fost inițial conceput pentru a pătrunde în apărarea aeriană sovietică și pentru a transporta atât arme convenționale cât și nucleare. Însă la scurt timp după primul său zbor, cu peste 30 de ani în urmă, în 1989, căderea Zidului Berlinului a pus capăt Războiului Rece și niciun B-2 nu a zburat vreodată în spațiul aerian rus.
 

Northrop Grumman B-2 este unul dintre cele trei bombardiere strategice care sunt în prezent în serviciu în Forța Aeriană a SUA, de-a lungul agilului Rockwell B-1 Lancer, care a zburat pentru prima dată în 1974, și gargantuanul Boeing B-52 Stratofortress, un avion legendar din partea Anii ’50, care a fost actualizat constant de atunci

„Este într-adevăr unul de un fel, complet spre deosebire de orice alt avion proiectat vreodată”, a declarat Rebecca Grant, expert B-2 și aerospațial care a zburat în avionul clasificat, pentru CNN

B-2 Stealth Bomber și-a făcut debutul în luptă pe 24 martie 1999, bombardând ținte în Iugoslavia. 

Northrop Grumman B-2 Spirit a zburat pentru prima dată în 1989 și 21 de B-2 sunt încă în serviciu cu Forțele Aeriene ale SUA. Este conceput pentru a fi complet invizibil la radar. Designul unic de aripa zburătoare este lipsit de orice suprafață care ar reflecta cu ușurință undele radar, cum ar fi o coadă. B-2 poate transporta 40.000 de kilograme de bombe, inclusiv arme nucleare. 

 

Articolul precedentReacția tenismenului Rafael Nadal după ce a lovit un copil de mingi
Articolul următorCum va arăta noul oraș inteligent din Cancun unde vor crește peste 7 milioane de plante