Corpul uman are nevoie de apă pentru a-și îndeplini funcțiile fizice normale, iar nutriționiștii spun că este vital ca o persoană să bea cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi, iar vara chiar 4 litri. De-a lungul zilei – și în timpul somnului – pierdem apă prin respirație, prin transpirație, urină și scaun.

 

Dacă o persoană pierde mai multă apă decât consumă, corpul său se deshidratează, cu urmări nu tocmai fericite. De aceea unii oameni beau un pahar cu apă înainte de a merge la culcare pentru a rămâne hidratați pe timpul nopții.

Cine nu s-a trezit vreodată dimineața cu gura sau cu mâinile uscate, semn că în timpul nopții corpul său s-a deshidratat ușor? Dar cercetătorii încă se întreabă dacă obiceiul de a bea apă noaptea înainte de culcare este sau nu sănătos.

Știm cu toții că hidratarea este esențială pentru sănătate, însă prea puțini dintre noi știm care sunt beneficiile și neajunsurile obiceiului de a bea apă înainte de a merge la culcare. Un pahar de apă băut noaptea poate părea nesemnificativ, dar pe termen lung poate avea un impact real și vizibil asupra organismului nostru, scrie divahair.ro.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentConvorbirile românilor pe rețelele de socializare și mesagerie ar putea fi interceptate de autorități
Articolul următorFondatorul unui celebru lanț de farmacii și magazine internaționale a murit