Să fie 15 mai întoarcerea la viața de dinainte? Greu încercate sunt aceste timpuri și atât de multe întrebări capătă răspunsuri ușor interpretabile dacă ai câteva curiozități…

Warren Buffet renunţă pentru 6 miliarde $ la toate acţiunile deţinute de firma sa în patru companii aeriene americane, avertizând că „lumea s-a schimbat” pentru industria aviatică din cauza crizei. Când am citit această știre mi-a venit în minte numele celebrului Bill Gates care în ultima perioadă a fost tot mai des pe buzele multora datorită pasiunii acestuia pentru viruși.

Așadar Warren Buffet deține informațiile vitale! A preferat să-și pună miliardele la adăpost pentru că lumea s-a schimbat și se va schimba într-un mod pe care noi încă nu-l putem intui dar ei îl știu! După vânzarea acțiunilor, pe pagina sa personală, Warren Buffet explică decizia … „e greu de crezut că în următorii doi ani vor mai zbura același număr de pasageri același număr de mile” … și așa este, așa cred și eu și poate că mulți dintre dumneavoastră!

Multe business-uri vor muri dar tot atâtea se vor naște! Vor fi alte nevoi și alte oferte. Vom vedea cum se va adapta industria aviatică timpurilor … nu le ducem grija … însă grijă trebuie să avem de noi, de familia noastră, de prietenii noștri și de întreaga societate pe care o numim casă. Mulți au înțeles că dacă acești prieteni din acest cerc restrâns al miliardarilor nu mai investesc în anumite business-uri și nu văd o revenire mai rapidă de 2 ani de zile, mulți nu-și vor mai vedea rudele sau persoanele dragi pentru că nu vor mai călători așa de des, nu-și vor mai desfășura activitatea profesională, se vor reorienta spre alte industrii profitabile și online.

Ne vom  mulțumi cu interacțiunea virtuală? Dacă nu se va mai călători așa cum și Warren Buffet preconizează vom ajunge să ne punem ochelari virtuali ca să ne simțim în celălalt colț al lumii acolo unde interlocutorul nostru este? Vom zbura cu gândul? Deja am văzut o simulare a filmului Avatar prin petrecerea online a cluburilor de fițe … se fac multe scenarii și fiecare înțelege ce vrea. Timpul în acest caz este singurul care ne va arăta.

De dragul libertății și al relaxării am văzut la știri oameni deja prea relaxați care nu au mai avut răbdare până pe 15 mai și au ieșit la cumpărături cu copiii în cărucioarele marilor supermarketuri fără să poarte careva mască sau mănuși sau să păstreze distanța minimă!

Avem șanse să ne întoarcem pe 15 mai la ceea ce va fi mai aproape de normalitate dacă deja unii tratează situația cu superficialitate? Nu cumva așa riscăm să prelungim această stare de urgență? Evident niciunul dintre noi nu a putut preîntâmpina ceea ce astăzi trăim. Înțeleg disperarea multora și dorința de a ieși din casă cu familia și cu copiii crezând că această plimbare scurtă le aduce mai mult bine … însă poate aduce mai mult rău. Virusul a dovedit că nu ține cont de vârstă și nu doar bătrânii sunt vulnerabili ci și copiii. Este înțelept să ni-i punem la adăpost. Să îi ferim de orice pericol pentru că pericolul nu a trecut. Să nu facem experimente pe sănătatea celor care depind de noi.

Încă există pericol real și din păcate nu are chip să știm cu cine luptăm! Trebuie să dăm toți dovadă de mare responsabilitate pentru a reveni la viața noastră normală. Atât cât se va putea!

Guvernul Orban până acum consider că a reacționat prompt și dacă România astăzi are un număr mic de decese cauzate de acest COVID-19 poate fi datorită măsurilor luate de guvernul Ludovic Orban. În același timp trebuie să punem și noi umărul în această luptă și să ajutăm prin cel mai simplu mod. Să stăm acasă!

Așa poate pe 15 mai vom avea măsuri mai relaxate și ne vom putea deplasa la familiile noastre să-i revedem pe cei dragi nouă oriunde ar fi ei în țară.  Trebuie să ne adaptăm noilor timpuri.

Articolul precedentÎPS Pimen, în stare gravă, intubat – Vești proaste din partea medicilor
Articolul următorGuvernul ia în calcul toate scenariile: Starea de urgență s-ar putea prelungi