Un număr de 36 de civili au fost ucişi şi trei răniţi, într-un atac asupra unor sate din provincia Sanmatenga, în nordul Burkinei Faso, a anunţat, marţi, guvernul, relatează AFP.

„Guvernul din Burkina a aflat cu consternare şi indignare că 36 de cetăţeni au murit în provincia Sanmatenga, în urma unui atac terorist”, a declarat ministrul Comunicării, Remis Fulgance Dandjinou, informează www.realitatea.net

”Luni, 20 ianuarie 2020, un grup terorist armat a intrat în piaţa Nagraogo, a ucis 32 dintre concetăţenii noştri, a ars piaţa şi a ucis alţi patru în satul Alamou. În acest atac au fost rănite de asemenea trei persoane”, se precizează într-un comunicat.

În faţa acestor ”atacuri repetate” împotriva populaţiei, guvernul a lansat un apel pentru o ”colaborare sinceră cu Forţele de Apărare şi Securitate şi la consolidarea solidarităţii între cetăţeni”, se arată în comunicat.

Articolul precedentFRANȚA va închide 14 reactoare nucleare până în 2035
Articolul următorSPANIA – dezbatere pe proiectul de lege pentru anularea sterilizării forțate a persoanelor cu dizabilități