Ministrul bulgar al turismului, Nikolina Anghelkova, a anunţat redeschiderea, începând de la 1 iunie, a restaurantelor şi localurilor cu spaţii închise. „În prezent, purtăm discuţii cu Comandamentul de criză pentru combaterea epidemiei şi cu ministrul sănătăţii, în legătură cu măsurile pe care le vom aplica pentru prevenirea infectării. Doresc să vă asigur că vor exista controale şi că vor fi foarte dure”, a adăugat Anghelkova, citată de RADOR.

După ridicarea stării de urgenţă din Bulgaria, au fost redeschise cafenelele, terasele, grădinile şi barurile în aer liber, în condiţiile unor măsuri stricte de igienă. Autorităţile sanitare, împreună cu Agenţia pentru Siguranţă Alimentară, au lansat inspecţii ample pentru a se asigura că toate prevederile sunt respectate: o distanţă de cel puţin 1,5 metri între mese, numărul maxim de patru persoane la o singură masă sau membrii aceleiaşi familii, măşti şi mănuşi de protecţie pentru personal, produse de dezinfectare, igienizarea meselor, scaunelor şi uşilor după fiecare client. Experţii au inspectat şi bucătăriile în care este pregătită mâncarea pentru oaspeţi.

Articolul precedent„Legile puterii”. Florin Cîțu: PENSIILE vor CREȘTE în acest an. După șase luni vom ști cu cât se vor majora
Articolul următorGermania, pregătită să ridice avertizările de călătorie pentru România