Brazilia a înregistrat peste 50.000 de cazuri noi de SARS-CoV-2 într-o perioadă de 24 de ore pentru a treia zi la rând, a informat Ministerul Sănătăţii din Brasilia vineri seară, relatează DPA. Autorităţile sanitare au anunţat 55.891 de cazuri noi, precum şi 1.156 de decese din cauza virusului.

În total, s-au înregistrat peste 2,3 milioane de infectări în cea mai mare şi mai populată ţară din America Latină. Cel puţin 85.238 de oameni au murit de COVID-19.

Brazilia este în prezent unul dintre punctele cele mai fierbinţi ale pandemiei internaţionale de noul coronavirus. Se crede că numărul real al infectărilor ar fi mult mai mare în Brazilia, care are 210 milioane de locuitori, din cauza numărului insuficient al testelor. Nici Stasetele Unite sau India nu se descurcă mai bine cu pandemia.

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a minimalizat iniţial maladia provocată de noul coronavirus numind-o „o mică gripă”, ceea ce a provocat confuzie în rândul populaţiei privind gravitatea bolii. De asemenea, el nu a dorit să fie luate măsuri de izolare din motive economice şi a refuzat măsurile de protecţie. Ne amintim că Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus cel puţin de trei ori. Primarul din Sao Paulo a anunţat vineri că marele carnaval din oraş din februarie anul viitor va fi amânat, fără a avansa o nouă dată. La nivel mondial, cifra de 16 milioane de cazuri este următoarea bornă pe care virusul o va atinge foarte curând.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRevenim la starea de urgență? Ce spune Raed Arafat
Articolul următorUn nou record în România – 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19