Vaccinul anti-COVID va fi disponibil gratuit în Belgia, dar nu va fi obligatoriu. Autoritățile speră, totuși, că 70% din populație va decide să se vaccineze, relatează vrt.be.

Scopul este ca 8 milioane de oameni din Belgia să se vaccineze. Vor avea prioritate anumite grupuri, inclusiv categoriile de risc, dar aceste grupuri vor fi decise pe baza sfaturilor experților și a unei dezbateri publice.

Belgia este parte din programul UE de achiziționare a vaccinului pentru COVID-19. În cadrul acestui program, Comisia Europeană negociază cu furnizorii în numele statelor membre. Au fost deja semnate 5 contracte pentru vaccinuri.

Un grup de lucru va face strategia de vaccinare cu împotriva COVID. Grupul va decide ce acțiuni și operațiuni sunt necesare pentru campania de vaccinare.

Grupul de lucru va include oameni de știință și reprezentanți guvernamentali, manageri de criză, dar și reprezentanți ai organizațiilor profesionale și ai grupurilor de lucru tehnice. Scopul său este de a stabili centre de vaccinare încă din luna decembrie.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentIndicii bursieri de pe Wall Street au închis la niveluri record, datorită speranţelor legate de un nou vaccin promiţător pentru Covid-19
Articolul următorAl doilea tur al scrutinului prezidenţial s-a desfăşurat corect şi transparent. Concluziile OSCE