Un avion al companiei FlyOne cu peste 170 de pasageri la bord, ce a decolat din Aeroportul Internațional Chișinău și urma să aterizeze în Sharm el-Sheikh ieri, s-a reîntors la Chișinău, din cauza unei posibile defecțiuni. Informația a fost confirmată, pentru unimedia, de Valeria Dumitriu, PR manager al companiei.

Incidentul s-a produs ieri dimineață. „Avionul A320 a primit o avertizare de la sol, privind o posibilă defecțiune a aeronavei. A decolat conform orarului, la 9.00 dimineața, dar după avertizare a revenit pe Aeroportul Internațional Chișinău”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Valeria Dumitriu.

„După decolare la aproximativ 500 de metri înălțime începe presurizarea navei. Atunci piloții au fost informați că este o defecțiune la acest sistem. Respectiv, pentru că aeronava avea o încărcătură de combustibil care depășește masa admisibilă la aterizare, piloții au fost nevoiți să mai zboare circa o oră – oră și jumătate, pentru a arde acest combustibil și a avea încărcătura admisibilă pentru aterizare”, a mai precizat sursa citată.

La bord se aflau 173 de pasageri. Aceștia au decolat cu o altă aeronavă, în jurul orei 14.30.

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedent90 de morți în urma inundațiilor și alunecărilor de teren
Articolul următorDoi libieni au fost reținuți de polițiștii sătmăreni la frontiera cu Ungaria