Austria a suspendat serviciile feroviare cu Italia prin trecătoarea Brenner, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al operatorului feroviar austriac OBB, infomează News.ro, care citează Reuters.

”Traficul feroviar de pasageri cu Italia, prin trecătoarea Brenner, a fost suspendat pe ambele sensuri”, a spus purtătorul de cuvânt. Trecătoarea care traversează Alpii este o rută feroviară importantă şi frecventată între Italia, Austria şi Germania. Anterior, Ministerul de Interne austriac anunţase că a blocat intrarea în ţară a unui tren care venea din Italia, sub suspiciunea că doi pasageri ar putea fi infectaţi cu coronavirus.

”În această seară un tren pe ruta Veneţia-Munchen a fost oprit la graniţa austriacă”, potrivit ministerului.

Operatorul feroviar de stat din Italia a informat operatorul feroviar austriac OBB că în tren se află două persoane cu febră. Trenul aştepta în trecătoarea Brenner, pe teritoriu italian, iar autorităţile discutau care să fie procedura. Nu este clar dacă trenul va putea să îşi continue călătoria, a declarat iniţial un purtător de cuvânt al OBB.

Articolul precedentMedicul Streinu Cercel, despre coronavirus, la Realitatea PLUS: Nu trebuie să intrăm în panică!
Articolul următorRomânia, verificări de mântuială pentru coronavirus. Aeroporturile din țară, în alertă