Australia va evacua peste 200 de cetăţeni australieni aflaţi la bordul unui vas de croazieră în carantină din cauza coronavirusului în portul japonez Yokohama, a anunţat luni premierul Scott Morrison, citat de Reuters.

Morrison a precizat că pasagerii vor pleca miercuri şi vor fi transportaţi în nordul Australiei, unde vor rămâne în carantină alte 14 zile.

Vasul de croazieră Diamond Princess, deţinut de compania Carnival Corp, se află în carantină de la sosirea sa în Yokohama, la 3 februarie, după ce un bărbat, care a coborât în Hong Kong înainte de a călători în Japonia, a fost diagnosticat cu acest virus. 
Peste 350 de pasageri aflaţi la bordul Diamond Princess au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, printre aceştia numărându-se 24 de australieni.

”Pentru cei peste 200 de australieni care vor reveni în Australia, va fi necesară instaurarea unei perioade de alte 14 zile de carantină la sosirea în Darwin”, a declarat Morrison presei, în Melbourne. 
Morrison a precizat că la bordul aeronavei Qantas Airways va exista spaţiu pentru un număr nespecificat de cetăţeni neozeelandezi aflaţi pe vasul de croazieră. Aceşti pasageri vor fi transferaţi în Noua Zeelandă după sosirea în Darwin, a adăugat premierul.

În ciuda faptul că pasagerii stau de două săptămâni închişi în cabine, unele dintre acestea neavând ferestre, oficialii sanitari australieni au indicat că este necesară o perioadă suplimentară de carantină. ”Ţinând cont că au existat cazuri recente, nu putem fi absolut siguri că printre persoanele aflate la bord, care vor veni acasă miercuri, nu există şi purtători ai virusului”, a declarat Brendan Murphy, responsabilul pentru sănătate publică din guvernul australian.

Duminică, Statele Unite au evacuat circa 400 de cetăţeni de pe Diamond Princess, în timp ce Canada, Italia, Coreea de Sud şi Hong Kong au anunţat de asemenea planuri pentru repatrierea pasagerilor din ţările lor. 

Articolul precedentROMÂNIA – Șapte elevi de la trei licee din București au obținut locul 1 și medalia de aur la cel mai important eveniment științific și tehnic din Federația Rusă
Articolul următorTURCIA – Procurorii turci au ordonat marţi arestarea a 228 de persoane suspectate de legături cu reţeaua Gulen