Cursele aeriene operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) către Londra (Luton), Madrid și Barcelona, au fost reluate, de astăzi, după suspendarea impusă în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, potrivit unui anunț al președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Marți au loc cursele către Londra și Madrid, iar joi către Barcelona.

„Am primit cu bucurie vestea privind relansarea zborurilor către trei destinații foarte căutate, din state în care trăiesc importante comunități de români. Astfel, primele curse spre Londra și Madrid au loc chiar astăzi, urmând ca de joi să se poată călători și către Barcelona. Este un semnal pozitiv faptul că, după toată această perioadă extrem de dificilă, activitatea aeroportului nostru începe să reintre în normal. Iată că, potrivit informațiilor transmise de operatorul aerian, doar astăzi prin terminalele de la Craiova vor trece peste 500 de pasageri, care vin din sau se îndreaptă către Anglia, Spania și Italia. Îmbucurătoare este și frecvența zborurilor pe rutele care sunt reluate acum, dacă ne gândim că, în cazul Londrei, vorbim despre curse în fiecare zi a săptămânii, în timp ce pentru Barcelona și Madrid sunt prevăzute câte două curse săptămânal”, a precizat Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul Aeroportului Internațional Craiova, Adrian Predescu, a menționat că se ajunge, astfel la 18 decolări și tot atâtea aterizări, Bănia fiind conectată cu șapte destinații externe.

„Anunțul privind reluarea celor trei curse aeriene regulate marchează o impulsionare considerabilă a activității AIC, numărul zborurilor crescând de peste două ori. Ajungem, din acest moment, la 18 decolări și tot atâtea aterizări în fiecare săptămână, iar Craiova este conectată cu 7 destinații din spațiul european: Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Köln și Londra”, a spus Predescu.

Toate cursele către Spania, Italia și Germania au o frecvență de două zboruri pe săptămână, iar către Anglia – în fiecare zi.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedent100% TU DECIZI! Eugen Durbacă, condamnat cu executare, grațiat de Iliescu. Cariera traseistului Giani Dungă
Articolul următorALEGERI LOCALE 2020. Data scrutinului a fost stabilită pe 27 septembrie. Cum va fi procedura de vot