Autorităţile din Arabia Saudită au decis joi să interzică accesul pe teritoriul ţării pelerinilor, dar şi turiştilor din ţări afectate de coronavirus.

Regatul Arabiei Saudite găzduieşte primele două locuri sfinte pentru islam – Marea Moschee de la Mecca și Moscheea profetului din Medina.

Anual, milioane de musulmani ajung aici, iar cei mai mulţi, în luna iulie, pentru pelerinajul Haji.

„Hajj” este un ritual care reface traseul profetului Mohammed, din urmă cu 14 secole.

Mecca, locul în care s-a născut profetul Mahomed, este cel mai important loc pentru islam. Medina este locul în care profetul a fost îngropat.

Ministerul de Externe a transmis că interzicerea accesului în cele două situri este temporară, fără a preciza când vor fi din nou deschise.

Turiştii din ţările afectate de coronavirus nu vor putea intra pe teritoriul Arabiei Saudite. Autorităţile au specificat faptul că, începând cu luna octombrie, au emis 400.000 de vize turistice.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a spus că respectă decizia Guvernului din Arabia Saudită de a interzice străinilor să intre în ţară pentru vizite religioase, dar Ministerul indonezian al Cultelor a cerut joi să fie făcută o excepţie în cazul pelerinilor indonezieni.

„Am cerut o scutire, prin canalul diplomatic, pentru că Indonezia nu este expusă coronaviruslui”, a spus un reprezentant al ministerului.

Indonezia este cea mai numeroasă naţiune musulmană din lume. Până în prezent, aici nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu COVID-19, însă experţii transmit că au îndoieli privind acurateţea testelor făcute în laboratoarele indoneziene.

Articolul precedentTratament anti-coronavirus, testat pe oameni, in Statele Unite
Articolul următorSpectacol pe piața media: Oreste Teodorescu va modera „Jocuri de putere”, la Realitatea PLUS