Autoritățile franceze au raportat aproape 500 de focare active de coronavirus, dar nu există semne ale unui „al doilea val al pandemiei”, a declarat luni, ministrul Sănătății, Olivier Veran. Multe dintre focarele actuale implică abatoare sau centrele sociale pentru bătrâni, a spus el. Altele au rezultat în urma reuniunilor de familie în perioada sărbătorilor de vară.

„Între 400 şi 500 de focare de coronavirus” există în prezent în Franţa, a afirmat luni ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, subliniind totodată că nu este vorba de un „al doilea val”, în condiţiile în care această ţară a impus recent obligativitatea purtătorii măştii de protecţie în locuri publice închise, informează AFP, citat de agerpres.

„Constatăm că există semne îngrijorătoare cu privire la reizbucnirea epidemică pe teritoriul naţional”, a spus Veran.

Aceste focare sau „clustere” de cazuri de COVID-19 se află în special în vestul Franţei, în Mayenne şi în Bretania, puţin afectate în timpul primului val, dar şi în regiunea Grand Est, extrem de lovită de epidemie în primăvară.

„În acest stadiu, suntem foarte departe de un al doilea val”, a afirmat cu toate acestea Veran.

Cu mai mult de 30.100 de morţi cauzate de COVID-19, Franţa se numără printre ţările europene cele mai afectate de noul tip de coronavirus.

Articolul precedent681 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore
Articolul următor100% TU DECIZI! Eugen Tomac, omul care nu face nimic fără să-l întrebe pe Traian Băsescu