Consilierul militar al liderului suprem iranian, Ayatollah Ali Khamenei, Hossein Dehghan, a promis că „îi va lovi ca fulgerul pe ucigașii lui Mohsen Fakhrizadeh”.

Directorul programului nuclear din Iran a fost asasinat vineri langa Teheran. Mohsen Fakhrizadeh a fost vizat de un atac armat la periferia Teheranului. Agenția de știri semi-oficială Tasnim a relatat că „teroriștii au aruncat în aer o altă mașină” înainte de a trage asupra unui vehicul care îi transportau pe Fakhrizadeh și gărzile sale de corp într-o ambuscadă în afara capitalei Teheran, potrivit Reuters. El a murit la spital, fiind grav rănit.

„Îi vom lovi ca un fulger pe ucigașii acestui martir și îi vom face să regrete ce au făcut”, a scris pe Twitter Hossein Dehghan.

Hossein Dehghan și-a anunțat în septembrie și candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale din iunie 2021. El a fost ofițer al forțelor aeriene ale corpului de gardă revoluționară iraniană și a fost ca ministru al apărării între 2013-2017.

Citește și Mohsen Fakhrizadeh, conducătorul programului nuclear iranian, a fost asasinat aproape de Teheran

Indiferent cine este responsabil pentru atac, este sigur că va intensifica tensiunea dintre Iran și Statele Unite în ultimele săptămâni ale președinției americane a lui Trump, mai notează Reuters.

La începutul anului, în luna ianuarie, Dehghan a amenințat și Washingtonul, după moartea generalului Soleimani. El a apărut atunci la CNN, spunând că Teheranul va riposta pentru uciderea fostului general iranina, potrivit media arabe The NewArab.

Sursa: Realitatea de Diaspora